Pica

Toks mėgiamas penktadienio gardėsis!
Ir tobulą "savo" picos pado receptą turiu.
Tad kažkuriuo momentu net pasidarė gėda, kad recepto neturiu bloge :)
TAISAUSI!


Šių produktų reikės būtinai:
  • 1,5 stiklinės miltų
  • 0,5 stiklinės šalto virinto vandens
  • Arbatinio šaukštelio sausų mielių
  • Arbatinio šaukštelio cukraus
  • Žiupsnio druskos
  • Indelio savo sultyse konservuotų luptų pomidorų
  • Džiovintų raudonėlio bei baziliko
  • ~150 gramų kietojo sūrio (visuomet kepdavome su Mocarela, tačiau šįsyk "per netyčia" nupirkau kietojo, ir buvo tikrai skaniau ir skonis dar labiau priminė tų, iš krosnies :))


O toliau jau improvizacija:
  • Vytinta mėsytė, agurkėliai, svogūnai, alyvuogės, paprikos ir t.t. Jums rodoma pica nepasižymi ingredientų gausa. Kažkaip taip norėjosi tą penktadienį :)
Miltus sumaišome su mielėmis, cukrumi ir druska. Supylę vandenį suminkome tešlą. Indą uždengiame ir statome į iki ~40 laipsnių įkaitintą orkaitę 40 - 50-iai minučių. 
Pakilusią tešlą perminkome ir kočiojame ploną padą. 
Ant jo pilame ir tolygiai paskirstome trintus pomidorus, beriame džiovintas prieskonines žoleles, tarkuotą sūrį. Dėliojame norimus produktus.
Šauname į iki ~220 laipsnių įkaitintą orkaitę 10 - 15-ai minučių.

Ištraukiam ir..... KIMBAM!!!


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.

Ieškoti šiame dienoraštyje

Peržiūrų skaičius