Kopūstų maltiniai

...Sotumo jausmu, sukapoję didelę tokio maisto lėkštę, nesiskundėme :)
Siūlau ir Jums kitokią vakarienę. Vakarienę be mėsos.


Reikės:
  • ~1 kg 300 gramų šviežio baltagūžio kopūsto (ketvirtis didelės kopūsto galvos)
  • Pusės stiklinės nevirtų ryžių
  • Vandens jiems virti
  • Kiaušinio
  • 4-6 šaukštų maltų džiūvėsėlių
  • Svogūno
  • Šiek tiek aliejaus
  • Druskos
  • Kitų mėgiamų prieskonių
  • Grietinės (NEBŪTINAI!)


Atskiruose puoduose verdame kiek pasmulkintą kopūstą ir ryžius.
Kopūstui gerokai apvirus, jį nusunkiame ir triname (geriausia - elektriniu trintuvu), kol pasidarys vientisa košė. Į ją įmaišome išvirusius ryžius.
Svogūną susmulkiname, pakepiname aliejuje. Suverčiame į ryžius ir kopūstą. Išmaišome.
Toliau beriame džiūvėsėlius, druską, gardiname prieskoniais.
Jei masė dar per karšta, kad muštume kiaušinį - ataušiname.
Įmušę kiaušinį vėl viską išmaišome ir rankomis formuojame koteltus, kuriuos dėliojame ant kepimo popieriumi išklotos skardos.
Kepame 20-30 minučių 200 laipsnių karštumo orkaitėje.

Skanu su grietine.
Jei norite tvirtesnių - leiskite kelias minutes pastovėti kambario temperatūroje.



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.

Ieškoti šiame dienoraštyje

Peržiūrų skaičius