Varškės plokštainis su pomidorais

...Nei tai apkepas, nei tai pyragas. Bet gaminys tikrai labai gardus :)


 Reikia:
  • 3 pakelių varškės (puikiai "sužaidė" liesos ir pusriebės mišinys. Taip pat siūlau pakelius po 180 gramų - ta varškė būna drėgnesnė ir lengviau susitrina)
  • 150 gramų fermentinio sūrio
  • 3-4 pomidorų (jei naudosite vyšninius - reikės, žinoma, daugiau)
  • Česnako galvos
  • Šaukšto aliejaus
  • Šiek tiek vandens
  • Druskos 
  • Pipirų
  • Džiovintų: bazilikų, raudonėlių, rozmarinų, .... (kitų megiamų prieskonių)
Gaminti pradedame nuo to, kad nedideliame puode užkaičiame šiek tiek vandens. Česnako nelupame, tik nupjauname galvutės viršūnę taip, kad atsivertų visų skiltelių akutės. Dedame ant nedidelio gabalo folijos (neblizgiosios pusės), pašlakstome česnaką aliejumi, kruopščiai suvyniojame į foliją ir dedame į verdantį vandenį (nereikia kad apsemtų, užtenka, kad česnakas 1/4 panirtų. Ir patariu vis pažiūrėti, ar vanduo dar neišgaravo ir pripildyti iki pradinės normos).
Kol česnakas "troškinasi" - į vieną krūvą sutriname visą turimą varškę, tarkuojame sūrį, beriame druską, pipirus, maišome.
Plauname ir pjaustome pomidorus.
Užtrunkame ~15 - 20 min.
Tiek laiko česnakui - pats tas. Išimame, atsargiai išvyniojame ir, saugodami rankas, išlukštename (tereikia pajudinti ir skiltelės pačios išsineria iš lukšto). Dedame skilteles į indą su varške ir šakute triname. Viską dar kartą išmaišome.
Krečiame į kepimo formą (patariu prieš tai ją ištiesti kepimo popieriumi). Viršuje prismaigstome pjaustytų pomidorų. Apibarstome turimais prieskoniais: bazilikais, raudonėliais, rozmarinu, ..... .
Šauname į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę pusvalandžiui.

Jei norite tvirto plokštainio - leiskite bent 10 minučių pastovėti ir tik tada raikykite. 





Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.

Ieškoti šiame dienoraštyje

Peržiūrų skaičius