Karameliniai keksiukai

Receptas mintyse susisuko taip "ant greito" :) O rezultatą matote... O jei norite ir patys tokių paragauti - skaitykite toliau :)

P.S. Vyras pavadino "Rududu" keksiukais. Kodėl - taip pat rasite parašyta kiek žemiau :) 


Na tai štai, Jums reikės visai nedaug:
  • 90 gramų sviesto
  • Indelio karamelizuoto saldinto sutirštinto pieno ("Rududu" ir pan.:))
  • 3 nekaupinų šaukštų cukraus
  • Stiklinės miltų
  • Nubraukto šaukštelio kepimo miltelių
  • Poros kiaušinių
Ir gamyba pakankamai paprasta:
Kiaušinių trynius atskiriame nuo baltymų. Į pastaruosius žeriame pora šaukštų cukraus ir suplakame iki standžių putų.
Sviestą išlydome (tam tinka paprasčiausia mikrobangų krosnelė, tik neperkaitinkite, užteks 30 - 40 sekundžių. Likę gumulėliai sutirps savaime. Na o jei dar tikrai truks - pakaitinkite dar 15 sekundžių). Paliekame aušti. Tuo metu kiaušinių trynius išsukame su likusiu cukrumi. Į juos krečiame karamelinį pieną, pilame sviestą ir viską smarkiai išsukame (nepergyvenkit, jei liks gumulėlių). Čia pat beriame ir miltus, sumaišytus su kepimo milteliais. Viską gerai išmaišome.
Ir paskutinis štrichas - pilame su cukrumi išplaktus baltymus, kuriuos atsargiai, sukdami masę vis į vieną ir tą pačią pusę įmaišome į tešlą. Ją pilame į keksiukų formeles ir šauname į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę maždaug 20-iai minučių.

Vat ir viskas, galima skanauti dar karštus :)

O vyras grįžo iš darbo ir iš karto - "šitų keksiukų tikrai norėsiu DAAAR. Minkšti išliko net gerą pusdienį pratupėję mašinoje, kaitinami saulės". :)


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.

Ieškoti šiame dienoraštyje

Peržiūrų skaičius