Marinate keptos vištos blauzdelės

Fantastiško skonio, minkšta, burnoje tirpstanti mėsa - tokia mėgausitės, jei pasinaudosite šiuo mano receptu ir gaminimo idėja. O marinatas pavirs nuostabiu vištienos apvalkalu, puikiai atstojančiu padažą.


Ir čia Jums bus reikalinga:
  • Vištienos blauzdelės (sunaudojau 6 vienetus)
  • Citrina
  • 2 šaukštai medaus (būtų geriau skysto, dar nesusicukravusio)
  • 3 didesnės česnako skiltelės
  • Šaukštas alyvuogių aliejaus
  • Druska
  • 3 rozmarino šakelės
  • Dar šiek tiek aliejaus kepti

Į gilesnį dubenį išspaudžiame citrinos sultis.
PATARIMAS: kad lengviau ir kuo daugiau jos išspaustumėte - pakočiokite delnu ją ant stalo, kol jausite, kad paminkštėjo. Tada riekite per pusę ir labai lengvai išspausite.
Į sultis dedame medų, smulkintas (nelabai smulkiai) česnako skilteles, druską, pilame šaukštą aliejaus, nuplauname ir nuskabome rozmarino šakeles.
Ir čia traukiame blenderį ar kitokį plaktuvą ir viską sutriname iki vientisos skystos masės.
Ja ištriname ir į ją panardiname vištieną ir kišame parai į šaldytuvą. Jei marinate nepavyks panardinti visų blauzdelių - nepergyvenkite. Tiesiog 4 kartus per visą marinavimo laiką jas vis išimkite ir pramaiškyte, apkeiskite nepanardintas kojų puses ir pan.

Kepimas čia - smagiausia dalis.
Įkaitiname aliejų.
Dedame vištienos blauzdeles. Kepame ant ne labai karštos ugnies.
Apskrudiname iš abiejų pusių neuždengtoje keptuvėje. Kai abi pusės apkeps - pilame po šaukštą marinato ant kiekvienos pusės vis gerokai pakepdami (užpilame, kepame, neverčiame. Apverčiame - vėl užpilame ir vėl nevartydami kepame). Tada pasiruošiame keptuvės dangtį ir likusį marinatą, kurį supilame į keptuvę (stengiamės neužpilti ant pačių blauzdelių) ir uždengiame, primažiname ugnį ir paliekame taip troškintis na bent 10 minučių. Apverčiame, vėl uždengiame ir vėl paliekame troškintis, gal kokias 7 minutes (labai gaila, kad tiksliai į laikrodį kepdama nežiūrėjau). Taip ištroškintas blauzdeles dar galima pakepti, kad dar labiau pasidengtų marinatu, ant didesnės ugnies (na tokios, kokia kepėme iš pradžių).

Ir lyg ir viskas :) Tikrai nesigailėsite taip "pažaidę" su mėsa :)
Ir tikiuos, kad viską surašiau čia gana aiškiai. Jei kas - klauskite! :)



1 komentaras:

  1. Mmm, kaip skanu su ryžių garnyru ;)~ Butas pakvipo, kaip restorane. Ačiū už puikų receptuką.

    Tiesa, gaminti reikia ant labai labai silpnos ugnies

    AtsakytiPanaikinti

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.

Ieškoti šiame dienoraštyje

Peržiūrų skaičius