Maltos mėsos troškinys

Be proto tirštas troškinys, tad drasiai gali būti "tepamas" ant duonos ir pan.

...gali būti aštrus arba ne :) - Jūsų pasirinkimas. Mums šiek tiek čili pipiro čia buvo pats tas.


Reikės:
  • 500 - 600 gramų maltos mėsos (pirkome jautienos kumpį, kurį sumaliau namuose)
  • Poros svogūnų
  • 2-3 morkų
  • Aliejaus
  • 140 gramų (~4 šaukštų) pomidorų pastos
  • Druskos
  • Šviežių petražolių (nebūtinai).
  • Maltos aitriosios paprikos (nebūtinai) 
 Morkas skutame, plauname, tarkuojame ir beriame į keptuvėje/troškintuve įkaitintą aliejų. Po kelių minučių, morkoms sukritus, čia beriame smulkintą svogūną. 
Beriame druską ir vis pamaišydami kepame, iki daržovės pradės truputį skrusti. Jas išimame.
Į keptuvę/troškintuvą, kur kepė morkos ir svogūnai, įpylę dar šiek tiek aliejaus, sudedame maltą mėsą ir, karts nuo karto pamaišydami, kepame ant silpnos ugnies ~ 15-20 minučių (realiai tol, kol išgaruos visas iš mėsos išsiskyręs vanduo). Užberiame druskos ir čia, pamaišome.
Morkas ir svogūnus elektrine trintuve sutriname iki vientisos masės. Sudedame prie kepamos mėsos. Čia taip pat sukrečiame pomidorų pastą, aitriąją papriką, viską kruopščiai išmaišome ir pakaitiname dar kelias minutes.

Prieš tiekdami pabarstome šviežiomis petražolėmis.

Garnyras - kokio tik norisi (mano nuotraukose matote kuskusą - tiesiog likučiai nuo pusryčių stalo - taip pat "prikandome" šviežių daržovių salotomis :))



 
.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.

Ieškoti šiame dienoraštyje

Peržiūrų skaičius