Jautienos maltinukai su kreminėmis bulvėmis

Žinoma, galima gamintis tik maltinukus, arba bulvių košę "priderinti" prie kažko kito :) Bet šito derinio skonis fantastiškas! O viskas prasidėjo nuo to, kad joks receptas nepaviliojo mano akies ir nusprendžiau pasitelkti vaizduotę...:)


Maltinukams reikės:
  • 500 gramų jautienos kumpio be kaulo
  • Didesnio svogūno
  • 2 riekių batono
  • Šalto virinto vandens (na tiek, kad apsemtų batoną)
  • Druskos
  • Pipirų
  • 3-4 šaukštų Maltų džiūvėsėlių 
  • Aliejaus kepti
Bulvėms reikės:
  • 5 ne itin didelių bulvių
  • Vandens, druskos joms virti
  • 4 šaukštų natūralaus jogurto
  • Arbatinio šaukštelio garstyčių (aš dėjau pora, bet gal kiek perdaug jos jautėsi)

Jei gaminsite viską, tuomet pirmiausiai užkaičiame vandenį bulvėms, jį sūdome. Bulves skutame, plauname, pjaustome ir suverčiame į verdantį vandenį.

Užmerkiame batono riekeles (pluteles aš iš karto nuėmiau).
Tada malame jautieną bei svogūną. Suverčiame viską į didesnį dubenį. Beriame druską, pipirus, dedame gerai nuspaustas išmirkusias batono riekes. Masę labai gerai išminkome. Keptuvėje įkaitiname aliejų. Iš maltos jautienos formuojame nedidelius blynelius/kotletukus, kuriuos iš abiejų pusių "pavilgome" maltuose džiūvėsėliuose, ir dedame į keptuvę. Kepiname iš abiejų pusių, kol gražiai apskrunda.

Ir kažkada "į tarpus" vis nepamirštame patikrinti, ar dar neišvirė bulvės: joms išvirus nupilame vandenį, šaukštu sukapojame į mažesnius gabalus. Dedame natūralų jogurtą, garstyčias ir kokiu nors elektriniu plaktuvu gerai ištriname (žinoma, galima ir rankomis, tik vat gali pasilikti gumulėlių).


Na tai kaip ir viskas :)

Gardu su burokėlių-žirnelių mišraine.

Ir taip, šiems kotletukams tikrai nereikia kiaušinių :)



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.

Ieškoti šiame dienoraštyje

Peržiūrų skaičius