Grietiniečiai

Taip sakant, gavome lauktuvių grietinės :) Daaaug grietinės :) Na tai reik pradėti ją kažkur naudoti :) O jei tas kažkas dar ir saldumynų pavidale - na tai mūsų namuose džiaugiasi visi :)


Jums reikės:
  • 300 gramų (~2 stiklinių) miltų
  • 1,5 šaukštelio kepimo miltelių
  • 90 gramų (4 šaukštų) cukraus
  • 100 gramų sviesto
  • 1 kiaušinio
  • 100 gramų (~4 šaukštų) grietinės

  • ~100 gramų varškės
  • 3 šaukštų cukraus
  • 25 gramų (1 šaukšto) miltų 
  • 1 mažesnio kiaušinio

  • Plakto kiaušinio

Pasiruošiame įdarą.
Varškę gerai ištriname su cukrumi. Beriame miltus. Išmaišome. Mušame kiaušinį - vėl išmaišome. Paliekame "laukti", kol paruošime tešlą.
Sviestą sukapojame gabalėliais ir trumpai pašildome, kad pasidarytų itin minkštas (aš 15-ai sekundžių įkišau į "mikrobangę"). Beriame cukrų, išsukame iki vientisos masės. Mušame kiaušinį ir viską gerai išplakame, kol taps vientisa masė, neliks ryškių sviesto gumulėlių. Šaukštais dedame grietinę, po kiekvieno įdėjimo išmaišome, ir taip tol, kol sukrėsime visą grietinę. Miltus išmaišome su kepimo milteliais ir beriame į saldžią grietinės ir sviesto masę. Išmaišome, išminkome tešlą, kurią kočiojame ant miltais pabarstyto pagrindo. Spaudžiame (aš naudojau birių produktų indo dangtelį) didesnius apskritimus. Ant kiekvieno jų dedame po mažiau nei pusę šaukšto įdaro ir užlenkiame - tik uždengiame/užklojame varškę ir VISKAS! Nespaudžiame kaip kokių koldūnų :)
Dedame ant kepimo popieriumi išklotos skardos, aptepame plaktu kiaušiniu ir šauname į iki 200 laipsnių įkaitintą orkaitę 20-iai minučių.

Štai ir viskas :)

Maniškių varškė gal kiek per daug ištekėjo, bet skonio tas tikrai negadino :)

Gamindama naudojausi štai šiuo receptu:
http://aj-receptai.blogspot.com/2009/10/grietinieciai.html


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.

Ieškoti šiame dienoraštyje

Peržiūrų skaičius