Ryžiai. Su daržovėmis

Nerealus gardėsis bemėsei vakarienei ar pietums.


Reikės:
  • 2 šaukštų alyvuogių aliejaus
  • 2 didesnių svogūnų
  • 4 česnako skiltelių
  • 2 paprikų (naudojau raudonąją ir baltąją)
  • Mažo indelio konservuotų žirnelių
  • Indelio konservuotų juodųjų alyvuogių be kauliukų
  • Nepilnos stiklinės ryžių (Kad būtų lengviau orientuotis, apie ką kalbu: pilna yra ~230 gramų, mums reikėtų ~200)
  • 1,5 stiklinės vandens
  • Daržovių sultinio kubelio
  • Saujos prieskoninių žalumynų (naudojau štai tokius http://www.part.lt/img/4c683678ed03a24240174767279a1436383.png )

Į keptuvę supilam aliejų ir suberiam luptus, plautus ir ne itin smulkiai kapotus svogūnus, šalia jų - luptus, plautus, patraiškytus ir smulkiai sukapotus česnakus. Kepiname vis pamaišydami.
Kai svogūnai apskrunda, tampa kiek permatomi, žodžiu - išsitroškina - beriame juostelėmis pjaustytą papriką, šaltu vandeniu perplautus žirnelius bei alyvuoges. Kepiname maišydami toliau, kol daržovės šiek tiek sukris.
Vandeniu perliejame, perplauname ryžius ir suverčiame į keptuvę ant daržovių.
Užkaitiname vandenį, jame ištirpiname sultinio kubelį. Supilame ant ryžių ir daržovių. Beriame prieskonines žoleles. GERAI išmaišome, primažiname ugnį, uždengiame ir paliekame ~20 minučių troškintis ("į pabaigą" galima vis pamaišyti, kad viršuje esantys ryžiai nusėstų į apačią, sugertų likusius drėgmės likučius ir panašiai).

Viskas, galima skanauti :)


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.

Ieškoti šiame dienoraštyje

Peržiūrų skaičius