Kitokia bulvių košė. Su svogūnais

Atrodytų - koks čia receptas: išverdi, sutrini bulves ir VUALIA - jau gali valgyti :) Bet kai pati pasimetus, ką čia gaminti vakarienei, landžiojau po internetą, ir, rodos, niekas neįtiko - pamačiau šį receptą, kuris mane sužavėjo :) Tad platinu jį: o gal kažkam padėsiu sugalvoti pietų meniu!


Sunaudojau:
  • 5 gana dideles bulves
  • Vandens joms virti
  • 2 didesnius svogūnus
  • Sultinio kubelį
  • ~60 ml pieno
  • Gabalėlį sviesto
  • 1/4 citrinos
  • Druskos
  • Pipirų
Vandenį užkaičiame.
Bulves skutame, plauname ir pjaustome gabalėliais (nebūtinai itin mažais). Suverčiame į verdantį vandenį.
Imamės svogūnų: lupame, plauname, pjaustome pusžiedžiais.
Suverčiame juos į verdančias bulves, įmetame sultinio kubelį, kai vėl visiškai užverda - primažiname ugnį. Kiek palaukiame, kol svogūnai sukris ir išmaišome viską (kad pasiskirstytų sultinys ir pan.). Uždengiame puodą ir troškiname ~20 minučių.
Nupilame vandenį. Išspaudžiame citrinos sultis, supilame pieną, dedame sviestą, beriame druską, pipirus. Sutriname košę.

VISKAS :)

Valgėme su troškintais raugintais kopūstais. 

Naudojausi ji24.lt portale rastu receptu:
http://www.15min.lt/ji24/receptas/svogunu-ir-bulviu-kose-570




2 komentarai:

  1. pienas, citrina ir dar troskinti rauginti kopustai?? kazkaip nedera cia man viskas...

    AtsakytiPanaikinti
  2. Reikėtų pasižiūrėti į pieno bei citrinos proporcijas :-)Bei prisiminti, kad patys rauginti troškinti kopūstai savyje turi rūgštelės. Ir pagalvoti, kad raugintų kopūstų sriubą taip pat drąsiai galima skaninti grietine, t.y. pieno produktu.

    O beje, valgėm pirmadienį ir vis dar puikiai vaikštom :) O BŪTINAI valgyti su raugintais kopūstais niekas nesiūlo, čia buvo tik patarimas :)

    AtsakytiPanaikinti

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.

Ieškoti šiame dienoraštyje

Peržiūrų skaičius