Sunaudojau:
- 5 gana dideles bulves
- Vandens joms virti
- 2 didesnius svogūnus
- Sultinio kubelį
- ~60 ml pieno
- Gabalėlį sviesto
- 1/4 citrinos
- Druskos
- Pipirų
Bulves skutame, plauname ir pjaustome gabalėliais (nebūtinai itin mažais). Suverčiame į verdantį vandenį.
Imamės svogūnų: lupame, plauname, pjaustome pusžiedžiais.
Suverčiame juos į verdančias bulves, įmetame sultinio kubelį, kai vėl visiškai užverda - primažiname ugnį. Kiek palaukiame, kol svogūnai sukris ir išmaišome viską (kad pasiskirstytų sultinys ir pan.). Uždengiame puodą ir troškiname ~20 minučių.
Nupilame vandenį. Išspaudžiame citrinos sultis, supilame pieną, dedame sviestą, beriame druską, pipirus. Sutriname košę.
VISKAS :)
Valgėme su troškintais raugintais kopūstais.
Naudojausi ji24.lt portale rastu receptu:
http://www.15min.lt/ji24/receptas/svogunu-ir-bulviu-kose-570
pienas, citrina ir dar troskinti rauginti kopustai?? kazkaip nedera cia man viskas...
AtsakytiPanaikintiReikėtų pasižiūrėti į pieno bei citrinos proporcijas :-)Bei prisiminti, kad patys rauginti troškinti kopūstai savyje turi rūgštelės. Ir pagalvoti, kad raugintų kopūstų sriubą taip pat drąsiai galima skaninti grietine, t.y. pieno produktu.
AtsakytiPanaikintiO beje, valgėm pirmadienį ir vis dar puikiai vaikštom :) O BŪTINAI valgyti su raugintais kopūstais niekas nesiūlo, čia buvo tik patarimas :)