Vyšnių desertas

Pasaka, o ne skanėstas!! Jau jį įpusėjusi pasijutau soti, bet tiesiog negalėjau nustoti valgiusi, kol ištuštinau visą lėkštę :)))


 

Tikrai patariu Jums susirasti ir jį pasigaminti:
  • 350 gramų konservuotų vyšnių be kauliukų (žinoma, galima gaminti ir su šviežiomis, bet būtų baisiai nepatogu valgyti tokį skanėstą ir spjaudyti kauliukus, o išiminėti juos man pasirodė per daug nuobodu :))
  • Pora šaukštų cukraus (jei būčiau gaminusi su šviežiomis uogomis - būčiau dėjusi kokius 4 šaukštus)
  • Pora kiaušinių
  • Stiklinę pieno
  • 3 šaukštus miltų
  • Šaukštą vanilinio cukraus
Cukrų, kiaušinius, pieną ir miltus išplakame (kad visiškai neliktų jokių gumulėlių man padėjo blenderis, ranka kažkaip niekaip nepavyko :)).
Kepimo formelių (patogiausia ir skaniausia valgyti šį skanėstą iškepus atskirose, "porcijinėse" formelėse) dugnus išdėliojame vyšniomis ir užpilame plakiniu, kurį kątik pagaminome iš kiaušinių, pieno ir t.t.
Šauname į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę maždaug pusvalandžiui, kol gražiai iškils (nenusiminkite, kai paskui sukris :)) ir apskrus. Ištraukiame, ataušiname ir SKANAUJAME! :)

Beje, jei kepsite pyrago formoje ir paskui raikysite - ištepkite formą sviestu, prieš dėdami uogas ir pildami pieno mišinį :)


1 komentaras:

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.

Ieškoti šiame dienoraštyje

Peržiūrų skaičius