Daržovių kotletai

Iš esmės - patiekalas iš brokolių ir kalafijorų  :)
Įdėja, kai "viskas atsibosta" :))


Ir šiai idėjai įgyvendinti Jums reikėtų:
  • Pusės didelio kalafijoro arba 1 nedidelio
  • Nedidelio brokolio
  • Vandens, druskos jiems virti
  • Svogūno
  • 2-3 šaukštų džiūvėsėlių
  • 1-2 šaukšto miltų
  • Didelio kiaušinio
  • ~ 80 gramų tarkuoto kietojo sūrio
  • Drukos
  • 1 česnako trintos skiltelės arba česnako granulių
Gaminame :)

Vandenį užkaičiame, padruskuojame. Kalafijorą bei brokolį nuplauname, išskirstome žiedynais (nebūtina labai smulkiai) ir sudedame į verdantį vandenį. Apverdame ~7 minutes.
Tuo metu lupame, plauname ir smulkiai pjaustome svogūną. Suberiame į dubenį. Mušame kiaušinį, beriame džiūvėsėlius, miltus, česnaką, druską, sūrį.
Daržovės jau kaip ir išvirusios, taip? :) Kuo kruopščiau ir sausiau nupilame vandenį ir paprasta trintuve (na, kur triname bulvių košę) sutriname daržoves. Kiek praaušiname, kad nepakenktų kiaušiniui ir suverčiame į džiūvėsių-kiaušinio-sūrio ir t.t. masę. Išmaišome, išminkome tešlą.
Rankomis formuojame kotletukus ir dedame ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Šauname į iki 190 laipsnių įkaitintą orkaitę geram pusvalandžiui.

Viskas :)

Bus minkštoki. Jei norite tvirtesnių - leiskite kelias minutes pastovėti :) Bet mums labai patiko tokie minkštučiai :)


Valgėme su burokėlių-žirnelių-majonezo mišraine. LABAI tiko :)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.

Ieškoti šiame dienoraštyje

Peržiūrų skaičius