Sausainiai su šokolado gabaliukais

Šitie skanėstai jau vos neliko neiškepti, kai pamačiau, jog namuose - vos pora šaukštų cukraus :) Bet vistik neatsilaikiau, iškepiau juos, ir - tiesiog puiku - idealiausiai užteko tu dviejų šaukštų cukraus :)
O ir gamyba labai paprasta.

Imame:
20 - 25 gramus minkšto sviesto
2 kiaušinius
2 šaukšus cukraus (pas mane netgi gavosi nubraukti - tiek mažai to cukraus namie bebuvo:))
Kiek daugiau nei stiklinę miltų
Pusę arbatinio šaukštelio kepimo miltelių
Pusę šaukšto kakavos
55 gramus šokolado

Šokoladą, geriau kad būtų kambario temperatūros, kapojame ne per smulkiais gabaliukais (patogiausia tai daryti bukesniu peiliu). Va tokiais va :)
Sviestą ištriname su šaukštu cukraus. Kiaušinius išplakame su likusiu cukrumi, suverčiame į sviesto-cukraus masę, gerai išmaišom. Suverčiam čia kapotą šokoladą. Vėl išsukame.
Sumaišom miltus, kepimo miltelius ir kakavą, suverčiame į sviesto-kiaušinių-šokolado masę. Maišome, minkome tešlą, kuri turėtų minkytis, bet prie rankų dar šiek tiek lipti.
Formuojame sausainiukus: gnybame ne mažą šmotelį tešlos, parutuliojame tarp delnų ir, tampydami į šonus šitą rutulį, formuojame plokščią blynelį, kurė dedame ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Skardą šauname į iki 185 laipsnių įkaitintą orkaitę 15 - ai minučių.

Dar šilti jie tiesiog pasakiški, minkšti lyg bandelės :) O ar šalti skanūs - pasakys vakare vyras :) Aš neatsilaikiau, taip sakant :)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.

Ieškoti šiame dienoraštyje

Peržiūrų skaičius