Jeigu pavadinimas ir nuotraukas sužadino apetitą, susirandame:
- 200 ml pieno
- 4 šaukštus želatinos
- 3 pakelius varškės
- 3 šaukštus cukraus pudros
- Pakelį vanilinio cukraus
- 2 šaukštus kakavos
- Pakelį šokoladinių sausainių
- Pakelį paprastų sausainių ("Gaidelio" ir pan.)
Piene išbrinkinam želatiną (reikia kažkur 30-ies minučių).
Varškę ištriname su cukraus pudra (tiesa, manau - visai tiktų ir cukrus), vaniliniu cukrumi.
Želatiną ištirpiname garų vonelėje. Sumaišome su ištrinta varške.
Tešlą padaliname į dvi dalis, vieną jų sumaišome su kakava.
Į baltą masę verčiame sulaužytus šokoladinius sausainius, o į kakavinę - paprastus. Abi mases gerai išsukame ir supilame sluoksniais į maistine plėvele išklotą formą . Kišame į šaldytuvą ir laikome kol sustengs. Išimt patogiausiai išverčiant ir nuimant plėvelę.
Tiesa, dabar, ko gero, vietoj kakavos dėčiau lydytą šokoladą, turėtų būti dar skaniau :)
Kokia gera idėja daryti tinginį "atvirkščiai", būtinai išbandysiu! (kakaviniai sausiainiai ir baltas užpilas) :)
AtsakytiPanaikinti