Meduolių pyragas

Kiek kitokia jo modifikacija.


Šiuo atveju produktų kiekis (ypač meduolių ir grietinės) labai priklausys nuo Jūsų turimos formos. Mūsiškė pakankamai didelė, tad iš tokio kiekio, kokį nurodysiu, štai gavosi tik pora sluoksnių. Skonis nuo to, žinoma, nepasikeitė :) Taigi man prireikė:

  • 400 - 500 gramų paprastų meduolių
  • Apie 600 gramų grietinės (sunaudojau vieną didelį ir vieną mažą indelius)
  • Plytos (100 gramų) šokolado
  • Didelio apelsino
  • Poros šaukštų cukraus (dabar, ko gero, nebedėčiau, bet jei esate dideli smaližiai - Jums bus kaip tik:))

Meduolius sulaužome, sutrupiname ir kitaip susmulkiname.
Pasiruošiame pertepimo masę:
Garų vonelėje išlydome šokoladą, kurį sumaišome su grietine. Čia įtarkuojame nuplauto apelsino žievelę, išspaudžiame jo sultis. Viską gerai išmaišome.
Beriame trupintus meduolius, šaukštu dedame grietinės - šokolado masę, vėl meduoliai - vėl grietinė. Taip, kol baigiasi ingredientai :)
Ir šauname į šaldytuvą. Geriausia - nakčiai. Ir labiausiai tinka forma su nuimamais šonais.

Viskas! Paprasta, bet taip gaiviai saldu... Mmmm...


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.

Ieškoti šiame dienoraštyje

Peržiūrų skaičius