Pradžiai reikia:
- 1,5 stiklinės persijotų miltų
- 3,5 šaukšto sviesto
- 1,5 kepimo miltelių3 kiaušinių
- 450 gramų varškės
- Po 2,5 šaukšto medaus ir cukraus
- Tarkuotos citrinos žievelės
- Maždaug 5 šaukštų vandens
Eiga...
Sumaišome miltus, kepimo miltelius, 4 – 5 šaukštus šilto vandens ir 1,5 šaukšto sviesto. Uždengiame virtuviniu rankšluostėliu ir pusvalandžiui paliekame.
Sutarkuojame citrinos žievelę, sumaišome su dviem išplaktais kiaušiniais, medumi, cukrumi.
Pilame į pastovėjusią tešlą, ir dar pripildome tiek miltų, kiek reikia (kad neliptų prie rankų ir kočiotųsi. (Man reikėjo beveik 2 stiklinių, berods).
Iškočiojame tešlą plonu sluoksniu ir ištepame likusiu sviestu. Ant viršaus sudedame įdarą (tik pirma aš ištryniau varškę tame inde, kur buvo kiaušinių plakinio likučiai ir įdėjau pora šaukštų cukraus), išlyginame, o prie kraštų paliekame 1,5 centimetro pločio kraštą. Susukame tešlą su įdaru į vyniotinį, stengiamės kuo standžiau - manau, kad buvau suvyniojusi kiek per laisvai - kraštus užspaudžiame.
Dešrą dedame į skardą ir kepame180 laipsnių orkaitėje 35 – 40 minučių.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą
Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.