Ideali vakarienė ar pietūs tiems, kas mėgsta vištienos - grietinėlės derinį.
Jums reikės:
Vištienos (naudojau blauzdeles)
Druskos, česnakos granulių (arba smulkinto/išspausto česnako) - vištienai marinuoti
Gabalėlio sviesto
Puodelio vandens
Sultinio kubelio
Didelio svogūno
Džiovintų bazilikų
100 ml grietinėlės
Gaminti pradedame nuo to, jog druskos - česnako mišiniu įtriname vištieną ir paliekame porai valandų uždengtame inde pasimarinuoti.
Sviestą išlydome keptuvėje ir ant smarkios ugnies smarkiai apkepame vištienos gabaliukus iš abiejų pusių. Kol vištiena skrunda - sumalame (arba labai labai smulkiai supjaustome) svogūną, kurį sumaišome su karštame vandenyje ištirpintu sultinio kubeliu ir baziliku (jo negailėkite). Vištieną iš keptuvės perkeliame į puodą, kuriame ją troškinsime. Į sultinio masę supilame likusį keptuvėje sviestą, išmaišome ir užpilame ant puode esančių vištienos gabalėlių (turėtų apsemti. Blauzdeles stengiausi sudėti labai glaudžiai, kad gautųsi vienas sluoksnis vištienos). Troškiname ant lėtos ugnies uždengtame puode maždaug 20 minučių. Supilame grietinėlę, uždengiame puodą ir patroškiname dar ~10 minučių. Viskas!
Svogūnų sultinio - masė mums baisiai tiko kaip salotų padažiukas.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą
Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.