Ruginė duona


"Sapnų virtuvėje" - vėl žaidimas su miltais :)
Įvairiausių aromatų ir skonių kupina duonelė - puikus ir tikrai sveikas pusryčių patiekalas.

Reikalingi produktai:
1,6 stiklinės rupių ruginių miltų
160 ml vėsaus virinto vandens
Arbatinis šaukštelis druskos
Valgomas šaukštas cukraus
1,5 valgomo šaukšto (10 gramų) sausų mielių
0,5 valgomojo šaukšto džiovintų maltų raudonėlių
0,5 valgomojo šaukšto džiovintų maltų čiobrelių
0,5 valgomojo šaukšto džiovintų maltų mairūnų


Dubenyje išmaišome miltus, druską, cukrų, prieskonius bei mieles. Pilame vandenį ir išmaišome. Tešla turėtų likti drėgna ir lipni (rankomis net neminkiau). Dubens dugną pabarstome miltais, uždengiame ir dedame ~50-iai minučių į iki 40 laipsnių pašildytą orkaitę kad pakiltų.
Stalviršį pabarstome miltais. Dedame pakilusią tešlą ir formuojame aukštą kepaliuką. Kepimo skardą išklojame kepimo popieriumi, ant kurio ir dedame suformuotą duonelę. Statome į šiltą orkaitę dar pusvalandžiui. 
Išimame. Orkaitę įkaitiname iki 250 laipsnių. Kepaliuką subadome šakute. Šauname į įkaitusią orkaitę.
Jei norite drėgnesnės duonos - pakaks 15 minučių, jei traškesnės bei sausesnės - pakepkite 20.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.

Ieškoti šiame dienoraštyje

Peržiūrų skaičius