Sūrio pyragas

Receptą radau "Šeiminkės" žurnalėlyje, bet, žinoma, negalėjau neįkišti ir savo rankos - ir tas šokoladinis varškės įdaras čia tiko tiesiog puikiai!


Taigi susirandame:
  • 5 šaukštus cukraus
  • 5 pakelius varškės (po 180 gramų)
  • 60 gramų (2 šaukštai) krakmolo
  • 2 kiaušinius
  • 200 gramų riebios grietinėlės
  • Šaukštelį vanilinio cukraus
  • 100 gramų šokolado (ir dar šiek tiek pyragui iškepus jį pagardinti)
  • 25 gramus sviesto
4,4 pakelius varškės sutriname su 3 šaukštais paprasto ir šaukšteliu vanilinio cukraus (naudojau blenderį). Į varškės masę įmušame trynius, atskirtus nuo baltymų (pastaruosius išplakame iki putų su likusiais 2 šaukštais cukraus), beriame krakmolą, pilame grietinėlę, viską gerai išmaišome. Atsargiai įmaišome išplaktus baltymus. Maišome, kol gausis vientisa, kreminė, masė.
Šokoladą tirpiname garų vonelėje kartu su sviestu. Į ištirpusią masę dedame likusį 100 gramų varškės, gerai išsukame.
Į formą (dugną patepiau sviestu) pilame pusę sūrio masės, krečiame šokoladinį įdarą ir užpilame likusia mase.
Šauname į iki 170-175 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepame 35-40 minučių.

Jei valgysite dar karštą - išdėliokite šokolado plyteles - nuo karščio jos išsilydys. Jei šaltą - iš turimo šokolado kiekio ir gabalėlio sviesto padarykite glaistą - juos išlydykite, apliekite lydiniu pyragą ir padėkite aušti.


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.

Ieškoti šiame dienoraštyje

Peržiūrų skaičius