Grikių kotletai


Karštasis iš nevirtų grikių, reikalaujantis tikrai nedaug ingredientų. Tad SKANAUS, jei tik nuspręsite tokį gamintis ir sau!

Sudėtinės dalys:
Stiklinė grikių
1,75 stiklinės šalto virinto vandens
2 didelės morkos
Vanduo joms virti
Svogūnas
Kiaušinis
4 šaukštai miltų
Druska
Pipirai

Pirmiausiai ką padarome, tai šaltu vandeniu užpilame perskalautus (kad neliktų "dulkelių") grikius. Geriausia - iš ryto, jei toks patiekalas numatytas pietums ar vakarienei.
Morkas nuskutame, supjaustome gabalais ir išverdame pasūdytame vandenyje.
Svogūną sukapojame.
Išvirusias morkas kruopščiai nusunkiame ir sutriname košę. Suverčiame į išbrinkusius grikius. Išmaišome.
Mušame kiaušinį, beriame svogūno gabalėlius, druską, pipirus bei miltus. Viską kruopščiai išmaišome. 
Rankomis formuojame kotletukus ir dėliojame į kepimo skardą, nes kepsime orkaitėje (25 minutes 190 laipsnių karštyje).

Ragaujame su kuo tik širdis geidžia: ar tai būtų salotos, ar - mėsos kepsnys.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.

Ieškoti šiame dienoraštyje

Peržiūrų skaičius