Bulvyčių pyragas



Vyro taip mėgiamas bulvytes "fri" nutariau pamėginti pateikti kiek kitokiam amplua...

Ingredientai:
250 gramų šaldytų bulvyčių
Aliejus
Šlakelis vandens
Kiaušinis
100 gramų puskiečio sūrio
Druska
Pusė šaukšto maltų džiūvėsėlių


Bulvytes iškepame aliejuje, keptuvėje.
Prieš baigiant kepti, kai aliejaus beveik visiškai nebeliks, užberiame druska, gerai išmaišome.
Vienoj rankoj laikydami keptuvės dangtį, pilame turimą itin mažą kiekį vandens ir iškart uždengiame. Bulvytės suminkštės ir pasitroškins.
Kai vandens nebeliks - išgriebiame jas iš keptuvės, kad greičiau atauštų.
Kiaušinį išplakame ir sumaišome su puse turimo ir smulkiai sutarkuoto sūrio. Šią masę sumaišome su praaušusiomis keptomis bulvytėmis. Dedame į aliejumi pateptą ir džiūvėsėliais pabarstytą kepimo formą.
Kepame ~30 minučių 180 laipsnių karštumo orkaitėje.
Iškepusį pyragą išverčiame ant kepimo skardos, pabarstome likusiu tarkuotu sūriu ir toliau kepame tol, kol tenkins auksinė išsilydžiusio sūrio spalva.



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.

Ieškoti šiame dienoraštyje

Peržiūrų skaičius