Saldūs riešutiniai riestainiai

Dar vienas žaidimas su mielėmis mūsų virtuvėje.
Turėjo būti blynai...
Bet eigoje štai kas gavosi :)


Jei šaldytuve ir lentynose turite:
  • Daugiau nei pusę stiklinės pieno (maždaug 600 ml)
  • ~2,5 stiklines miltų
  • 2 arbatinius šaukštelius sausų mielių
  • Žiupsnį druskos
  • 2 kiaušinius
  • Pusę stiklinės ir vieną arbatinį šaukštelį cukraus
  • 2 šaukštus tirpinto sviesto
  • Kaupiną arbatinį šaukštelį malto muskato
  • Poros saujelių smulkintų migdolų
Galite bėgti tiesiai į virtuvę :)


Pusę stiklinės miltų sumaišome su druska, sausomis mielėmis. Pilame pieną ir išmaišome (jei liks truputį gumulėlių - nieko tokio). Uždengiame ir statome šiltai ~40-iai minučių (aš tam naudoju iki 40-50 laipsnių įkaitiną orkaitę).
Kai masė šiek tiek padidės, atsiras skylučių - ištraukiame. Beriame 1,5 stiklinės miltų, pilame tirpintą sviestą (jei karštas - vienu metu jo ir kiaušinio nedėkite į dubenį). Mušame vieną kiaušinį, beriame pusę stiklinės cukraus, maltą muskatą, pusę turimų smulkintų migdolų. Maišome tešlą. Jei miltų dar trūksta, kad minkytųsi - beriame dar. Minkome tešlą, kol taps minkšta (prie rankų gali šiek tiek lipti). Dubens dugną pabarstome miltais, dedame tešlą, uždengiame ir pastatome šiltai ~pusvalandžiui.
Iškilusią tešlą perminkome, formuojame riestainius (aš kočiojau tešlą ant miltuoto paviršiaus, pjausčiau neilgomis juostelėmis ir po dvi jas pyniau/vijau: iš pradžių iškėlusi, o kai ėmė per daug tįsti - baigiau vyti padėjusi ant stalo), kuriuos dėliojame ant neprikepančiu popieriumi išlotos skardos, arba skardos, ištepos riebalais. Dar šauname į šiltą orkaitę ~20-iai minučių (nepergyvenkite jei per daug neišsipūs).
Išimame, orkaitę kaitiname iki 180 laipsnių. Tuo metu likusį kiaušinį ir likusį arbatinį šaukštelį cukraus labai gerai išplakame (na kad keliant šakutę per daug netįstų). Plakiniu gausiai aptepame riestainius (maždaug dviem sluoksniais - įsigeria vienas tepinys ir tepame dar kartą). Pabarstome likusiais migdolais ir šauname į įkaitusią orkaitę. Kepame 15-20 minučių, kol dar išsipučia ir dailiai apskrunda.

Be proto skanūs ir, sakyčiau, sotūs :)


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.

Ieškoti šiame dienoraštyje

Peržiūrų skaičius