Gavosi kažkas labai panašaus į paprastus keksiukus, kur būna parduotuvių lentynose, supakuoti į permatomą celofaną :))
Taigi šita tešla puikiai tiktų keksiukams, o jei norite kepti didelį pyragą, produktų kiekį, kogero, reikėtų trigubinti.
Sunaudojau:
- Kiaušinį
- 4 šaukštus cukraus
- 4 šaukštus virinto ir atvėsinto vandens
- 4 šaukštus aliejaus
- Kiek mažiau nei pusę stiklinės miltų
- Kiek mažiau nei pusę arbatinio šaukštelio kepimo miltelių
Kiaušinio trynį atskyriau nuo baltymo. Tiek į vieną, tiek į kitą bėriau po pora šaukštų cukraus. Trynį gerai ištryniau su cukrumi, baltymus - išplakiau iki standžių putų.
Į trynį pyliau vandenį, aliejų ir gerai išsukau. Subėriau miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, ir maišiau tešlą tol, kol neliko gumulėlių. Supyliau plaktą baltymą ir atsargiai, sukdama į vieną pusę, įmaišiau.
Formą patepiau aliejumi ir supyliau čia tešlą (turėkite omenyje, kad tešla kepimo metu beveik dvigubai iškyla).
Šoviau į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę ~25 minutėms. Kepimo laikas, žinoma, skirsis jei kepsite keksiukus ar "cielą" pyragą, tai, iš esmės, reikėtų kepti, kol iškils ir dailiai apskrus :)
Tikrai minkštutis, purutis ir tirpstantis burnoje :) Nežinojau kas čia man gausis, kai pašoviau jį orkaitėn, bet paragavus supratau, kad kartais viskas slypi paprastume...:)
Prie arbatos turetu but laaabai gardu :))
AtsakytiPanaikinti