Jogurtiniai keksiukai

Šiaip čia panaudotas jogurtas buvo skirtas bulvių apkepui gardinti... Bet, kai grįžus namo, žarna žarną rijo ir užteko ir paprastos bulvių košės su raugintais agurkėliais - tuoj pat pasistojo mintis paeksperimentuoti ir iškepti keksiukus.
Juk, pagalvojau, puikiai tiks prie didžiojo blyno toms pačioms užgavėnėms. Juk reikia būti stipriam ir sočiam, kad tą žiemą lauk išvaryti! :)

Sunaudojau:
  • 3 kiaušinius
  • 5 šaukštus cukraus
  • 1/3 šaukšto vanilinio cukraus
  • 100 gramų tirpinto sviesto
  • 2 stiklines miltų
  • Pusę kaupino arbatinio šaukštelio kepimo miltelių
  • 8 šaukštus natūralaus jogurto (kone visas didelis indelis)

Kiaušinių baltymus atskiriame nuo trynių. Į baltymus suberiame 3 šaukštus cukraus ir išplakame iki standžių putų.
Į trynius - likusius pora šaukštų paprasto, bei vanilinį, cukrų ir gerai išsukame.
Sudedame jogurtą. Išmaišome.
Supilame tirpintą (bet nekarštą) sviestą, vėl išmaišome.
Beriame miltus, sumaišytus su kepimo milteliais ir užmaišome gana tirštą tešlą.
(Aš čia vos vos "neapsišoviau": supylusi miltus prisiminiau, kad visai pamiršau sviestą! Na kokie gi keksiukai be sviesto...:) Greitai šią klaidą ištaisiau. Tfu...:))
Supilame išplaktus baltymus ir atsargiai įmaišome, kol masė taps vientisa. Ją krečiame į keksiukų formeles ir šauname į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę ~25 - 30-iai minučių.

Kai dailiai sutrūkinėja ir ima šiek tiek skrusti - galime baigti kepti. Aušinti patarčiau iš lėto, kadangi na... "pieninis" kepinys yra "pieninis" :)

P.S. Primena močiutės blynus su rūgpieniu ir idealiai tiktų su kakava :)


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.

Ieškoti šiame dienoraštyje

Peržiūrų skaičius