Tad, smaližiai, susiraskite:
- 60 gramų sviesto
- 50 gramų šokolado
- 1 didesnį kiaušinį
- 3 šaukštus cukraus
- Kaupiną šaukštelį kavos (plikomos)
- 60 ml vandens (na, tiek jo virinto reikės kavai užplikyti)
- ~0,7 stiklinės miltų
- Pusę arbatinio šaukštelio kepimo miltelių
Vandenį užverdame, puodelyje užplikome kavą.
Greituoju būdu - mikrobangėje, arba lėtuoju - garų vonelėje, išlydome sviestą, į kurį sudedame laužytą šokoladą. Kad ištirptų ir jis. Vis pamaišome, kad neliktų šokolado gumulėlių.
Čia jau turėtų būti užplikusi kava. Ją išmaišome. Kai tirščiai nusėda - skystį pilame į kitą puodelį (jo liks maždaug 40-50 ml). Kiek praaušiname ir pilame į sviesto-šokolado masę, išmaišome gerai ir paliekame dar vėsti, kad nesugadintų kiaušinio. Imamės jo: baltymą atskiriame nuo trynio. Į pastarąjį beriame šaukštą cukraus, į baltymą - pora. Baltymą plakame iki standžių putų, o trynį ištriname su cukrumi. Čia supilame sviesto-šokolado-kavos masę, išmaišome. Beriame miltus, išmaišytus su kepimo milteliais. Maišome tešlą, kuri gaunasi pakankamai tiršta, į ją suverčiame plaktą baltymą, sukamaisiais judesiais atsargiai įmaišome ir štai - gauname normalios konsistencijos tešlą :), kurią šaukštu krečiame į keksiukų formeles, kurias šauname į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę 15-20 minučių.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą
Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.