Šokoladiniai keksiukai, kvepiantys kava

Gardus receptas, kurio idėja "šovė" į galvą visai netikėtai :)


Tad, smaližiai, susiraskite:
  • 60 gramų sviesto
  • 50 gramų šokolado
  • 1 didesnį kiaušinį
  • 3 šaukštus cukraus
  • Kaupiną šaukštelį kavos (plikomos)
  • 60 ml vandens (na, tiek jo virinto reikės kavai užplikyti)
  • ~0,7 stiklinės miltų
  • Pusę arbatinio šaukštelio kepimo miltelių

 
Vandenį užverdame, puodelyje užplikome kavą.
Greituoju būdu - mikrobangėje, arba lėtuoju - garų vonelėje, išlydome sviestą, į kurį sudedame laužytą šokoladą. Kad ištirptų ir jis. Vis pamaišome, kad neliktų šokolado gumulėlių.
Čia jau turėtų būti užplikusi kava. Ją išmaišome. Kai tirščiai nusėda - skystį pilame į kitą puodelį (jo liks maždaug 40-50 ml). Kiek praaušiname ir pilame į sviesto-šokolado masę, išmaišome gerai ir paliekame dar vėsti, kad nesugadintų kiaušinio. Imamės jo: baltymą atskiriame nuo trynio. Į pastarąjį beriame šaukštą cukraus, į baltymą - pora. Baltymą plakame iki standžių putų, o trynį ištriname su cukrumi. Čia supilame sviesto-šokolado-kavos masę, išmaišome. Beriame miltus, išmaišytus su kepimo milteliais. Maišome tešlą, kuri gaunasi pakankamai tiršta, į ją suverčiame plaktą baltymą, sukamaisiais judesiais atsargiai įmaišome ir štai - gauname normalios konsistencijos tešlą :), kurią šaukštu krečiame į keksiukų formeles, kurias šauname į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę 15-20 minučių.

Vien maišoma tešla jau kvepėjo pasakiškai...Mmmm...


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.

Ieškoti šiame dienoraštyje

Peržiūrų skaičius