Karamelizuoti migdolai

Jų kartą parvežiau vyrui lauktuvių iš vienos parodos. Kai paragavom - išsilydėm :)
Tuoj puoliau googlinti, kaip čia tokius reikia pasigaminti pačiam. O pasirodo, kad visiškai paprastai!


Tereikia (pagal pageidaujamą pasigaminti kiekį ir saldumo poreikį...)
  • Migdolų
  • Cukraus
Suverčiame į keptuvę migdolus bei cukrų ir ant vidutinės ugnies kaitiname vis pamaišydami. Kai cukrus ima lydytis - maišome dar smarkiau. Kai riešutai aplimpa išsilydžiusiu cukrumi, kelias sekundes nemaišydami kaitiname, kol matome, kad išsilydė dar cukraus - vėl maišome. Ir taip tol, kol iš viso cukraus pasidaro sirupas, o jame išvoliojame visus riešutus.
Jei padarysite mažą klaidelę, kaip kad aš, ir paliksite juos aušti keptuvėje - prieš nuimdami lengvai kaitinkite ir su mentele iš lėto atlupinėkite.
Viskas!

Skonis tikrai Dieviškas.... O bekepant iš svetainės išgirdau: "Kaip skaniai kvepia...." :)



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.

Ieškoti šiame dienoraštyje

Peržiūrų skaičius