Varškės apkepas. Be miltų. Be kiaušinių.

Štai toks visiškai paprastas, bet labai labai gardus gaminys iš varškės.
Geras pusvalandis ir galėsite mėgautis juo ir Jūs!

 Susiraskite:
  • ~900 gramų varškės (liesą maišiau su pusriebe)
  • 4 šaukštus cukraus
  • Citriną
  • Pora šaukštų krakmolo

O gamyba dar paprastesnė:
Varškę ištriname su cukrumi. į mišinį nutarkuojame nuplautos citrinos žievelę su, dvigubai smulkesne nei burokinė, tarka. Išspaudžiame jos sultis. Suberiame krakmolą. Kruopščiai išmaišome.
Šauname į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę. Kepame ~20 minučių. Po to karštumą padidiname iki 200 laipsnių ir kepame dar 10 minučių.


Gardu su uogiene :)

P.S. Jei norite tvirto apkepo - kiek praauškinkite. Jei negalite iškęsti - drąsiai kabinkite iš karto ištrauktą iš orkaitės, tik bus ne toks tvirtas :)


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.

Ieškoti šiame dienoraštyje

Peržiūrų skaičius