Nors gamyba, tiesa, kiek kitokia nei įprastai - riebalų čia beveik nėra, o ir produktų reikia mažai.
Paimame:
- Bulvių (priklausys nuo valgytojų kiekio, apetito ir pan.:))
- 0,5 litro pieno (jei bulvių bus cielai kompanijai paruošta - imkite litrą pieno)
- Druskos
- Pipirų
- Svogūną
- 0,5 kilogramo raugintų kopūstų
Bulves nuskutame, nuplauname, sutarkuojame. Tą patį padarome ir su svogūnu ir sumaišome su tarkiais.
Užverdame pieną ir jį pilame ant tarkių, viską išmaišome (jei masė gausis skysta - nepergyvenkit - kepant skystis išgaruos, o kugelis liks minkštutis, purutis ir gardutis).
Į kepimo formą (-as) pilame dalį plikytų tarkių, dedame raugintus kopūstus, kuriuos "uždengiame" likusiais tarkiais.
Šauname į iki 180-190 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepame apie valandą.
Gal ir nelabai greita, užtat paprasta ir pigu, o ir labai skanu :)
P.S. Į vyrui skirtą porciją dėjau raugintus kopūstus, sumaišytus su rūkyta šonine (mėsaėdis Jis pas mumis :))
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą
Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.