Ir šiaip idėja vėlyviems pusryčiams ar lengvai vakarienei!
Reikia:
- 200 gramų liesos varškė (geriau būtų ta birioji ( http://www.rokiskio.com/rp-lt.php?Gaminiai:Var%F0k%EB ), o ne pakeliuose - ji sausesnė ir paprasčiau formuoti virtinukus)
- 4 šaukštų cukraus
- Kiaušinio
- Jei naudosite birią varškę - stiklinės miltų (jei pakeliuose - gali prireikti daugiau)
- Vandens, druskos jiems virti
Varškę smarkiai ištriname su cukrumi, kad neliktų stambių varškės gabalų.
Mušame kiaušinį. Vėl viską ištriname.
Beriame miltus ir maišome/minkome tešlą.
Formuojame virtinukus (patogiausias būdas - gnybti po gabalą tešlos ir ant lentelės delnu iškočioti pailgą "dešrą", ją peiliu suraikyti į norimo dydžio gabalėlius ir taip elgtis, kol bus sunaudota visa tešla).
Sumetame į verdantį pasūdytą vandenį. Iškilus į paviršių paverdame dar kelias minutes ir viskas. Galime išgriebti į lėkštę, gardinti kaip tinkami ir ragauti! :)
Primena vaikystę, tiesa? :)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą
Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.