Varškės apkepas

...kvepiantis vanile :)
Ir labai paprastas pagaminti :)


Reikia:
  • 3 pakelių varškės (~ pusės kilogramo)
  • Didelio indelio (maniškis buvo 380 gramų) natūralaus jogurto
  • 5 šaukštų manų kruopų
  • 4-5 šaukštų cukraus
  • 1 šaukšto vanilinio cukraus
  • 3 nedidelių (manau, pakaktų dviejų didesnių) kiaušinių
  • Aliejaus/sviesto formai patepti
  • Maltų džiūvėsių jai pabarstyti
Gaminti pradedame nuo to, kad į natūralų jogurtą suberiame manus, uždengiame ir paliekame: einame gaminti toliau :).
Varškę suverčiame į didelį indą, čia beriame 2 - 3 šaukštus cukraus ir vanilinį cukrų. Viską kruopščiai ištriname, kol pasidaro vientisa masė.
Kiaušinių baltymus atskiriame nuo trynių. Trynius suverčiame į varškės masę, o į baltymus suberiame likusį cukrų ir plakame iki standžių putų.
Trynius ir varškę vėl gerai išmaišome, kol tampa vienalytė. Į ją pilame natūralų jogurtą su manų kruopomis, gerai išsukame. Supilame išplaktus baltymus, kuriuos atsargiai, iš lėto sukdami, įmaišome į "tešlą".
Viską pilame į riebalais pateptą ir džiūvėsėliais pribarstytą kepimo formą.
Šauname į orkaitę, kurios karštumas turėtų būti 180 - 190 laipsnių, ir kepame ~50 minučių.

Išėmus iš orkaitės ir prieš dorojant, būtų gerai, jog leistumėte apkepui bent 10 minučių pastovėti ir sutvirtėti :)

1 komentaras:

  1. Taip skaniai atrodooo:)) Šiandien planavau tortą kepti, bet jaučiu jį išmainysiu į šitą apkepą:D

    AtsakytiPanaikinti

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.

Ieškoti šiame dienoraštyje

Peržiūrų skaičius