Ir labai greit bei paprastai paruošiama :)
Be to, tai idėja, kur sunaudoti, pavyzdžiui, šaldytuve užsistovėjusius laiškinius svogūnus :)
Jai paruošti Jums reikėtų:
- Lašinukų/rūkytos dešros/kitos mėgiamos, jau "gatavos" dešros (aš naudojau rūkytą ir virtą dešras)
- Svogūno "galvos"
- Daug svogūnų laiškų
- Aliejaus (tik tuo atveju, jei Jūsų naudojama mėsa bus visai liesa :))
Dešrą/-as ar lašinukus supjaustome, sudedame į įkaitintą sausą keptuvę (kepant užtektinai aliejaus išsiskirs iš rūkytos mėsos. Jei mėsa, kaip ir minėjau anksčiau, - labai liesa - įpilkite šiek tiek aliejaus).
Kai išsiskiria riebalai ir apskrunda mėsa - suverčiame nuluptą, nuplautą ir susmulkintą svogūno galvą.
Uždengiame. Troškiname vis pamaišydami.
Tuo metu, plauname ir riekutėmis pjaustome svogūnų laiškus (taip sudoroti galima iš karto visą pundą tų laiškų :)).
Kai svogūnas keptuvėje apskrunda - suverčiam laiškus, uždengiame ir toliau troškiname, karts nuo karto vis pamaišydami (iš jų išsiskirs pakankamai drėgmės, kad maistas keptuvėje nedegtų. Na, o jei matysite, kad ima svilti,- įpilkite pora šaukštų vandens).
Patiekalas bus paruoštas, kai laiškiniai svogūnai sukris ir patamsės :)
Man čia dar trūko "prikąsti" žalumos - tad tą puikiai papildė švieži agurkai :)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą
Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.