Žuvis su kalafijoru

Net knietėjo visa tai pavadinti tiesiog "troškiniu", bet kažkaip susilaikiau :))


Reikia:
  • Žuvies file
  • Aliejaus jai kepti
  • Džiūvėsėlių jai apvolioti (jų Jums gali neprireikti, jei žuvis - tvirta, pačių pagauta ir pan. Mūsiškė buvo iš "Maximos" kameros, tad visi žinome, kas iš jos lieka jai atitirpus :) Tad džiūvėsiai išsaugo žuvies tvirtumą)
  • Druskos
  • Pipirų
  • Kalafijoro
  • Saldžios paprikos
  • 3 morkų
  • Svogūno
  • Vandens virti
  • Poros sultinio kubelių
  • Nubraukto šaukšto krakmolo (gal kiek daugiau - priklauso nuo norimo tirštumo ir vandens kiekio, kuriame virsite daržoves)
  • 1/3 puodelio vandens jam ištirpinti
O gamyba čia kaip 2 x 2 :)
Žuvį apibarstome druska ir pipirais, įtriname - lai pastovi, kol ruošime daržoves.
Puode užkaičiame vandenį kartu su sultinio kubeliais, nuskutame morkas, nuplauname ir supjaustome jas griežinėliais. Suverčiame į verdantį vandenį. Papriką plauname, raikome nedidelėmis juostelėmis. Sumetame ten pat, kur kunkuliuoja morkos.
Kalafijorą nuplauname, išskirstome žiedynais ir suverčiame į verdančių daržovių katilą. Tą patį padarome ir su svogūnu. Daržoves paliekame troškintis.
Imamės žuvytės :)
Keptuvėje įkaitiname riebalus, žuvies file gabaliukus pavoliojame džiūvėsėliuose ir dedame keptuvėn, apkepiname iš abiejų pusių.
Kai žuvis paruošta - daržovės irgi turėtų būti jau išvirusios. Supilame čia "išleistą" krakmolą, išmaišome ir, skysčiui sutirštėjus, galime nukelti nuo ugnies ir tiekti ant stalo kartu su kepta žuvimi :)


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.

Ieškoti šiame dienoraštyje

Peržiūrų skaičius