Ferrero Rocher

Receptą radau kitame bloge. Beveik ir nekeičiau :) Bet gavosi tooooks skanėstas, kad norisi jį kuo plačiau po pasaulį paskleist :)


Taigi, man prireikė:
  • 3 kaupinų valgomųjų šaukštų (~130 gramų) riešutinio – šokoladinio kremo. Naudojau „Nutty“
  • 4 riešutinių vaflių (~67 gramai). Naudojau „Klasikos"
  •  100 gramų lazdyno riešutų 
  • 100 gramų juodojo šokolado 
  • 1 valgomojo šaukšto aliejaus
Gaminau taip...Iki 180 laipsnių įkaitinau orkaitę, kurioje maždaug 10 minučių paskrudinau lazdyno riešutus.


Ištraukus iš orkaitės padėjau atvėsti. Tuo metu šakute smulkinau vaflius (na, tiksliau būtų, – juos sutryniau), dėjau riešutinį kremą. Kai riešutėliai praaušo – nuėmiau jų luobeles. Apie 20 gražesnių riešutų atidėjau, likusius – sukapojau ir subėriau į vaflių bei šokoladinio kremo masę, kurią gerai išsukau, išmaišiau ir ištryniau. Masę padalinau į maždaug 20 lygių dalių, formavau rutuliukus, į juos įvyniodama po vieną atidėtą lazdyno riešutą.
Juos maždaug valandai įkišau į šaldytuvą. Kai sustingo – glaisčiau: garų vonelėje išlydžiau šokoladą, į išlydytą šokoladą įpyliau šaukštą aliejaus ir šiame mišinyje pamirkius saldainius juos dėjau ant padėkliuko.


Glaistytus „Ferrero rocher“ vėl maždaug valandai įdėjau į šaldytuvą. Tada, peilio padedama, juos nuo jo nuėmiau, apipjausčiau nuvarvėjusio šokolado likučius ir štai – rezultatą matote. Jis dar skanesnis nei atrodo :)




2 komentarai:

  1. Manau čia didžiausias pagyrimas būtų žmogaus, kuris nėra didelis saldumynų fanas, žodžiai paragavus saldainį - " Skanu. Labai skanu. Ką čia dėjai? Skanu. Galima dar? " :)))

    AtsakytiPanaikinti
  2. Autorius pašalino šį komentarą.

    AtsakytiPanaikinti

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.

Ieškoti šiame dienoraštyje

Peržiūrų skaičius