Svogūnų pyragaitis

Skanus atradimas, kai namuose beveik nieko nėra, o pilvas gurgia :)


Taigi, pasiknisau daržovių pintinėse, šaldytuve, lentynose ir suradau...
  • 3 didelius svogūnus
  • Nepilną stiklinę miltų
  • Gabalėlį karštai rūkytos dešros (puikiai tiktų ir dešrelės, šaltai rūkyta, virta dešra ir t.t.)
  • Nemažą gabalėlį sviesto
  • Pusę šaukštelio kepimo miltelių
  • Džiovintų petražolių
  • Pora kiaušinių
  • Druskos, pipirų

Svogūnus supjausčiau gabalėliais, kepiau svieste. Ten pat subėriau smulkiai supjaustytą dešrą, viską apkepinau iki auksinės spalvos. Atvėsinau (kad tai įvyktų greičiau - turinį suverčiau į iš kameros ištrauktą indą - taip savo šilumą svogūniukai atidavė indui :)), mušiau kiaušinių trynius. Baltymus vėlgi plakiau atskirai - minkštesnis pyragaitis gavosi. Taigi, svogūnus, dešrą, kiaušinių trynius, druską, pipirus ir petražoles (jų negailėjau) gerai išmaišiau. Subėriau miltus, kepimo miltelius kiek pamaišiau. Supylusi išplaktus baltymus viską išmaišiau iki vientisos, tirštos masės, kurią sukrėčiau į kepimo formeles ir kepiau gerą pusvalandį 180 laipsnių karštumo orkaitėje.

Lyg ir viskas :) Išėjo visai neblogi pietūs, manyčiau:)



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.

Ieškoti šiame dienoraštyje

Peržiūrų skaičius