Taigi, man prireikė:
- 3 kaupinų valgomųjų šaukštų (~130 gramų) riešutinio – šokoladinio kremo. Naudojau „Nutty“
- 4 riešutinių vaflių (~67 gramai). Naudojau „Klasikos"
- 100 gramų lazdyno riešutų
- 100 gramų juodojo šokolado
- 1 valgomojo šaukšto aliejaus
Ištraukus iš orkaitės padėjau atvėsti. Tuo metu šakute smulkinau vaflius (na, tiksliau būtų, – juos sutryniau), dėjau riešutinį kremą. Kai riešutėliai praaušo – nuėmiau jų luobeles. Apie 20 gražesnių riešutų atidėjau, likusius – sukapojau ir subėriau į vaflių bei šokoladinio kremo masę, kurią gerai išsukau, išmaišiau ir ištryniau. Masę padalinau į maždaug 20 lygių dalių, formavau rutuliukus, į juos įvyniodama po vieną atidėtą lazdyno riešutą.
Juos maždaug valandai įkišau į šaldytuvą. Kai sustingo – glaisčiau: garų vonelėje išlydžiau šokoladą, į išlydytą šokoladą įpyliau šaukštą aliejaus ir šiame mišinyje pamirkius saldainius juos dėjau ant padėkliuko.
Glaistytus „Ferrero rocher“ vėl maždaug valandai įdėjau į šaldytuvą. Tada, peilio padedama, juos nuo jo nuėmiau, apipjausčiau nuvarvėjusio šokolado likučius ir štai – rezultatą matote. Jis dar skanesnis nei atrodo :)
Manau čia didžiausias pagyrimas būtų žmogaus, kuris nėra didelis saldumynų fanas, žodžiai paragavus saldainį - " Skanu. Labai skanu. Ką čia dėjai? Skanu. Galima dar? " :)))
AtsakytiPanaikintiAutorius pašalino šį komentarą.
AtsakytiPanaikinti