Kuomet namuose nėra net kiaušinių - tenka įjungti fantaziją.
Kadangi gaminta iš beveik visiškai tuščio šaldytuvo ir spintelių turinio - tad ir produktų čia reikės nedaug:
- Vieno lapo (lakšto) šaldytos sluoksniuotos mielinės tešlos
- 70 gramų sviesto
- 3-4 šaukštų cukraus
- Pusės stiklinės miltų
Tešlą atšildome ir pakočiojame (daugiau - į ilgį, kadangi suksime-vyniosime ilgą "dešrą").
Kambario temperatūros sviestą (jei trauksite iš šaldytuvo - supjaustykite gabalėliais ir 15 - ai sekundžių įkiškite į mikrobangų krosnelę) ištriname su 2-3 šaukštais cukraus (~šaukštą pasiliekame apibarstyti jau suminkytus sausainius) iki vientisos masės. Beriame miltus ir išminkome tešlą.
Ją lipdome ant sluoksniuotos tešlos lakšto, išilgai, per vidurį. Sviestinę tešlą apsukame mieline tešla. Galime dar pakočioti rankomis, ant stalo, kad rankų gamybos tešla geriau sukibtų su pirktine.
Tešlą raikome, suformuotus sausainiukus dedame ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir maždaug 10-iai minučių šauname į 180 laipsnių karštumo orkaitę.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą
Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.