Manų košės blynai

Tokios košės blynų būna įvairių: su kefyru ir be miltų, didesnė dalis miltų, nei pačių manų, kepami įkaitintuose riebaluose, kepami orkaitėje ir t.t. Aš gi šįkart pasirinkau su pienu ir trupučių miltų, o kepiau sveikesniu būdu - orkaitėje. Taigi...


Susiraskite:
  • 1,5 stiklinės (gali prireikti šiek tiek daugiau) pieno
  • 4 šaukštų manų kruopų
  • Kelių šaukštų cukraus (pagal skonį...)
  • 2-3 šaukštų miltų
  • 1 kiaušinio

Kad ir kaip gardu manų košė su gumuliukais, šįkart mums to labai nereikia: verdame ją tobulai tolygią (tam rekomenduoju, pienui užvirus, manus pilti į tą vietą, kur šaukštu nuolat ir greitai maišomas bekylantis pienas). Verdame kelias minutes, kol sutirštėja.


Jei išvirusi košė atrodo kiek pertiršta - štai ir reikės to "dar trupučio" pieno - įpilame jo ir išmaišome.
Ataušiname.


 Pilame kiaušinio - cukraus plakinį. Išmaišome.
Beriame miltus. Vėl išmaišome. Tešla turi būti tiršta, kadangi blynus formuosime taip: 
Ant kepimo popieriumi išklotos skardos dedame po šaukštą masės. Ji neturėtų išbėgti į šonus.
Šauname į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepame ~15 - 20 minučių (nepergyvenkite, kad ištraukus (net atsargiai aušinant) sukris - juk pienas... :) ).


Gardiname uogiene, saldžia grietine - kuo tik norisi.


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.

Ieškoti šiame dienoraštyje

Peržiūrų skaičius