Susiraskite:
- 1,5 stiklinės (gali prireikti šiek tiek daugiau) pieno
- 4 šaukštų manų kruopų
- Kelių šaukštų cukraus (pagal skonį...)
- 2-3 šaukštų miltų
- 1 kiaušinio
Kad ir kaip gardu manų košė su gumuliukais, šįkart mums to labai nereikia: verdame ją tobulai tolygią (tam rekomenduoju, pienui užvirus, manus pilti į tą vietą, kur šaukštu nuolat ir greitai maišomas bekylantis pienas). Verdame kelias minutes, kol sutirštėja.
Jei išvirusi košė atrodo kiek pertiršta - štai ir reikės to "dar trupučio" pieno - įpilame jo ir išmaišome.
Ataušiname.
Pilame kiaušinio - cukraus plakinį. Išmaišome.
Beriame miltus. Vėl išmaišome. Tešla turi būti tiršta, kadangi blynus formuosime taip:
Ant kepimo popieriumi išklotos skardos dedame po šaukštą masės. Ji neturėtų išbėgti į šonus.
Šauname į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepame ~15 - 20 minučių (nepergyvenkite, kad ištraukus (net atsargiai aušinant) sukris - juk pienas... :) ).
Gardiname uogiene, saldžia grietine - kuo tik norisi.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą
Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.