Pirmą kartą mėgindama bijojau ar viskas gausis. Bet tąkart eksperimentas nenuvylė, - gaminu dar kartą ir žeriu mintį Jums :)
Reikės visai nedaug:
- 3 stiklinių, ir dar šiek tiek - kočioti, miltų
- Stiklinės šalto virinto vandens
- Žiupsnio druskos
- 400 gramų šaldytų arba šviežių brokolių (aš naudojau šaldytus, kadangi šviežių kaina dabar kiek kandžiojasi :))
- Prieskonių brokoliams gardinti
- Vandens, druskos koldūnams virti
Miltus inde sumaišome su druska, pilame vandenį ir maišome/minkome tešlą.
Tiek šaldytus, tiek šviežius brokolius reikėtų apvirti, neilgai - puodui užburbuliavus - 3-5 minutes. Kruopščiai nupilti ir išgarinti skystį. Aš tai darau štai taip: nukošiu, ir tuomet dedu ant labai silpnos ugnies ir trintuve trinu (vienaip ar kitaip mums reikės brokolių košės), taip nei pridega, nei lieka bereikalingo vandens - jis išgaruoja.
Trintą daržovę gardiname prieskoniais, išmaišome.
Formuojame koldūnus: tešlą kočiojame, spaudžiame apskritimus, dedame įdarą ir kruopščiai užspaudžiame kraštus. Na, ar kokiu kitu Jums patinkančiu būdu... :)
Įpusėjus virtinių gamybą galima užkaisti nemažą puodą vandens.
Sumetame koldūnus į verdantį pasūdytą vandenį, vis lengvai maišome, sujudiname medine mentele, kad neprkibtų prie dugno.
Iškilus į paviršių verdame 10 minučių ir galime ragauti.
Jei netyčia liko koks šaukštas - kitas trintų brokolių - juos puikiausiai galima sumaišyti su grietine/natūraliu jogurtu ir bus puikus pagardas.
Laibai smagus blog'as! :)) Saunuole! :)
AtsakytiPanaikinti