Picos užkandėlės

Pagaminama žymiai greičiau nei paprasta naminė pica (įskaitant ir tešlos atšildymą!) ir valgyti žymiai patogiau, susikėlus kojas ant pufo ir žiūrint filmą :) O be to, ir kažkas šiek tiek kitap :)


Jei norite lygiai to, ką matote nuotraukose, Jums reikės:
  • 3 lapelių sluoksniuotos tešlos (nelabai yra skirtumas, ar naudosite mielinę, ar bemielę)
  • 2 šaukštų pomidorų padažo
  • 2 šaukštų majonezo
  • 40-50 gramų dešros, pjaustytos nestorais griežinėliais
  • 2 juostų šaltai rūkytos šoninės
  • 1,5 marinuoto agurko
  • Juodųjų alyvuogių be kauliukų (tiek, kiek susiraikysite picelių)
  • 150 gramų (pakaktų ir 100...) smulkiai tarkuoto (taip patogiau...) kietojo sūrio

Sluoksniuotą tešlą atšildome (rekomenduoju itin greitą būdą: išdėlioti ant pjaustymo lentelės ir įkišti į 40 laipsnių šiltumo orkaitę. Kas 5-7 minutes vis apversti. Pakaks trijų apvertimų ir tešla bus atsileidusi).
Lakštus kiek pakočiojame, suraikome kvadratėliais. Kiekvieną kvadratėlį aptepame pomidorų padažo - majonezo mišiniu.
Dėliojame dešrą/šoninę. 
Ketvirtas sluoksnis - agurko griežinėlis.
Toliau - į dvi dalis padalinta alyvuogė.
Užbaigiame tarkuotu sūriu (barstyti nepatariu - imkite po žiūpsnį ir dekite kiek paspausdami).


Šauname į iki 200 laipsnių įkaitintą orkaitę ~10-15 minučių (kol sūris išsilydo ir kiek apskrunda). 


Ištraukiam iš orkaitės ir KIMBAM! Pažadu - išnyks labai greitai :) 


Receptą paskubomis radau kažkur internete, bet dabar nepamenu kur :( Tikiuos autorius, užmatęs šį mano įrašą, labai neužpyks...

4 komentarai:

  1. Kažką panašaus kepus esi matyt, taip? :)

    Aš kažkur per receptai.lt radau ar kitą panašų tinklapį :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Aha, panašius esu kepus :)
    http://ritute.lt/node/202
    http://ritute.lt/node/356

    AtsakytiPanaikinti
  3. Tiksliai, matyti :D Niam niam :))) Tavo dailesni :))

    AtsakytiPanaikinti

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.

Ieškoti šiame dienoraštyje

Peržiūrų skaičius