Receptą dėliojau mintyse kelis vakarus prieš miegą, užtvirtinau šįryt ir atsikėlus kibau į gamybą :) Nerealiai skanūs pusryčiai buvo! Ir dar keletas liko desertui po pietų... :)
Ir štaigi taigi kągi... jiems Jums reikėtų:
- 2 plytų po 100 gramų juodojo šokolado
- 1 plytos (100 gramų) pieniško šokolado
- 100 gramų sviesto
- 3 kiaušinių (2 cielų, 1 - tik baltymo)
- 0,5 stiklinės sutirštinto nesaldinto pieno
- 3 šaukštų cukraus
- 1,5 stiklinės miltų
- 1 nubraukto arbatinio šaukštelio kepimo miltelių
- 1 šaukšto kakavos
- 2 arbatinių šaukštelių maltos tirpios kavos
Pasidarome didelę garų vonelę (jau kaip išmąstysite ir kaip Jums patogiau). Į ją dedame visas 3 šokolado plytas ir kiek susmulkintą sviestą. Perspėju - lydysis gana netrumpai.
Tuo metu kiaušinių baltymus atskiriame nuo trynių. Du trynius sudedame į tą indą, kuriame maišysime visą keksiukų tešlą, o vieną - pasidedame į šaldytuvą, nes keksiukams jo tiesiog nebereikės.
Į trijų kiaušinių baltymus suberiame visą ruošai atsidėtą cukrų ir suplakame iki standžių putų.
Į trynius supilame tirštintą pieną, išmaišome.
Miltus sumaišome su kepimo milteliais, kakava ir tirpia kava.
Kai supilsime lydytą šokolado ir sviesto mišinį - gaminkime netaupydami laiko, nes šokoladas gana greitai ima stingti!
Taigi, į trynių-pieno mišinį supilame šokolado ir sviesto mišinį, išsukame. Suberiame birių produktų mišinį, gerai išmaišome, kad neliktų gumuliukų. Ir suberiame plaktus baltymus, kuriuos atsargiai įmaišome.
Sukrečiame turinį į kepimo formeles ir šauname į orkaitę. Kepame ~25 minutes orkaitės viduryje.
Tobulas gardėsis, padengtas traškia plutele, o viduje - minkštutėlis... O kur dar kepančio šokolado aromato sklidini namai!
Tinklaraščio administratorius pašalino šį komentarą.
AtsakytiPanaikintiSiūlyčiau eiti padaužyt galvą į sieną. Jei nepadės,kreipkitės ten, kur minkštos sienos ir nėra rankenų..
PanaikintiJau tokių nesąmonių komentaruose tai nepalikinėsiu :) kai viską rašau su lietuvybėmis, kableliais. O kur vartojami "žargonai" ar kiti kasdienėje kalboje paplitę žodžiai - čia jau kiekvieno blog'erio reikalas. Kitus blogus patarčiau panaršinėti prieš rašant visiškas nesąmones.
AtsakytiPanaikinti