Lengvai vakarienei - pagrindinis patiekalas.
Sotiems pietums - puikiausias garnyras prie paskrudintų rūkytų dešrelių. NIAM.
Reikės:
- Geros stiklinės nevirtų lęšių
- 2-3 kartus daugiau vandens, nei imsite šių ankštinių daržovių (vandens gali dar prireikti gamybos eigoje)
- 4 bulvių
- 4 šaukštų pomidorų pastos
- 2 arbatinių šaukštelių garstyčių
- Druskos, pipirų, kitų mėgiamų prieskonių pagardinti (aš naudojau tiesiog "Persiladą" :) )
Lešius perplauname švariu tekančiu vandeniu ir beriame į puodą. Čia supilame vandenį.
Kol daržovės verda (~15 minučių) - ruošiame bulves: skutame, plauname, tarkuojame burokine tarka.
Po mano jau minėtų 15-os minučių tarkius suverčiame į puodą. Štai čia gali prireikti vis trupučio vandens iki pat gamybos pabaigos. Tik pilkite atsargiai! Pavyzdžiui aš košės jau rezultate norėjau gal kiek tirštesnės, o kantrybės garinti vandenį jau nebebuvo: pilvas gurgė :)
Išmaišome ir verdame vis pamaišydami (geriausia - medine mentele ar šaukštu) ant nedidelės ugnies dar 15 minučių.
Joms praėjus sudedame pomidorų pastą, garstyčias, prieskonius. Išmaišome ir dar kelias minutes patroškiname.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą
Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.