Siūlau ir Jums kitokią vakarienę. Vakarienę be mėsos.
Reikės:
- ~1 kg 300 gramų šviežio baltagūžio kopūsto (ketvirtis didelės kopūsto galvos)
- Pusės stiklinės nevirtų ryžių
- Vandens jiems virti
- Kiaušinio
- 4-6 šaukštų maltų džiūvėsėlių
- Svogūno
- Šiek tiek aliejaus
- Druskos
- Kitų mėgiamų prieskonių
- Grietinės (NEBŪTINAI!)
Atskiruose puoduose verdame kiek pasmulkintą kopūstą ir ryžius.
Kopūstui gerokai apvirus, jį nusunkiame ir triname (geriausia - elektriniu trintuvu), kol pasidarys vientisa košė. Į ją įmaišome išvirusius ryžius.
Svogūną susmulkiname, pakepiname aliejuje. Suverčiame į ryžius ir kopūstą. Išmaišome.
Toliau beriame džiūvėsėlius, druską, gardiname prieskoniais.
Jei masė dar per karšta, kad muštume kiaušinį - ataušiname.
Įmušę kiaušinį vėl viską išmaišome ir rankomis formuojame koteltus, kuriuos dėliojame ant kepimo popieriumi išklotos skardos.
Kepame 20-30 minučių 200 laipsnių karštumo orkaitėje.
Skanu su grietine.
Jei norite tvirtesnių - leiskite kelias minutes pastovėti kambario temperatūroje.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą
Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.