Kokosiniai skanėstai

Kalėdinis, visų, įvairiuose Lietuvos kraštuose, labai išgirtas, gardumynas.
Siūlau ir Jums!
(Nebūtinai kitų Kalėdų laukti, o tiesiog kurį nors savaitgalį galbūt pasigardinti :)).


Susiraskite:
  • Skardinę ananasų savo sultyse
  • Stiklinę cukraus
  • 3,5 stiklinės kokosų drožlių
  • 3 kiaušinių baltymus
  • Arbatinį šaukštelį vanilinio cukraus


Ananasus su visu skysčiu sutrinkite elektrine trintuve, sukratykite į keptuvę arba puodą storu dugnu (aš pasirinkau pastarąjį), suberkite cukrų, kaitinkite ant vidutinio karštumo arba visai silpnos ugnies ir maišykite (nebūtina to daryti nuolatos, bet kas pusę minutės ar minutę reikėtų. Tik būkite atsargūs! - labai "šaudo". Geriausia tą daryti įrankiu ilga rankena ir su virtuvine pirštine :)), iki išgaruos daug skysčio ir masė smarkiai sutirštės. Šio sirupo turėtų likti kiek daugiau nei stiklinė. 
Ilgiausiai čia ir trunka nugarinti ananasus...
Dubenyje sumaišykite kiek praaušintą išvirtą sirupą su kokosų drožlėmis, įmaišykite kiaušinių baltymus, vanilinį cukrų.
Iš pasiruoštos masės pirštais formuokite nedidelius rutuliukus, sudėkite juos ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir kepkite 180 laipsnių orkaitėje apie 25-30 min.
Iškeptus skanėstus palikite atvėsti ir sustingti, tik tada juos perkelkite į indą (tiesa, nebuvo jie tokie ir trapūs, tad aš vos iškepusius kiek sujudinau, kad atliptų nuo kepimo popieriaus ir aušdami dar labiau prie jo neprikibtų).
Receptą "vogiau":
http://www.moteris.lt/virtuve/kokosiniai-skanestai.d?id=60227195


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.

Ieškoti šiame dienoraštyje

Peržiūrų skaičius