Sakyčiau, labai sausainiški ir traškūs.
Kolegas ir draugę jais pavaišinusi susilaukiau pagyrų, tad sprendžiame, kad eksperimentas vykęs ir vertas dalintis :)Reikės:
- 50 gramų sviesto
- 2 šaukštų cukraus
- 0,5 nubraukto šaukšto vanilinio cukraus
- 2 kiaušinių
- ~1,5 stiklinės miltų
- Arbatinio šaukštelio kepimo miltelių
- 3 arbatinių šaukštelių krakmolo
- Šokolado (naudojau turintį 62 proc. kakavos)
Minkštą sviestą (jei trauksite tiesiai iš šaldytuvo - galite
kiek pašildyti mikrobangų krosnelėje ir tiek) ištriname su paprastu bei
vaniliniu cukrumi iki vientisos masės, į kurią mušame kiaušinius ir vėl viską
gerai išsukame.
Miltus sumaišome su kepimo milteliais ir krakmolu, beriame į
sviesto-kiaušinių-cukraus mišinį ir išminkome tešlą.
Daugiau nei pusę šokolado sumalame ir įminkome į tešlą.
Formuojame sausainius, kuriuos ~15 minučių kepame ~180
laipsnių karštumo orkaitėje.
Iškepusius ir praaušusius sausainius aptepame likusiu lydytu
šokoladu.
Šokoladą geriausia tirpinti garų vonelėje ir nuo jos
nenukėlus tepti ant sausainių paprastu teptuku. Jei norite "visiškai
šokoladinio" glaisto - vienam sluoksniui sustengus - tepkite antru.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą
Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.