Burokėlių sriuba

Truputį buvau apleidusi savo dienoraštį (pabrėžiu - dienoraštį, - o ne maisto gaminimą :)).
Prisikaupė nemažai receptų... Kai kurie, turbūt, taip ir liks kažkur pasimetę tol, kol patiekalus vėl gaminsiu. O "išlikėlius" esu pasiryžusi atsisėdusi, "vienu ypu", surašyti ir pasidalinti su Jumis.

Ir grįžtu į eterį su pakankamai paprastu, bet kasdien vertingu patiekalu, - SRIUBA.

Tikrai skaniausiu būdu - anytos - ruošiama burokėlių sriuba. Anytos paslaptis išduosiu ir Jums... Tik niekam nesakykit! :)


Ir čia Jums reikės:
  • Mėsos, natūraliam sultiniui pagaminti, kuri po to labai gardžiai gali būti suvalgoma kartu su sriuba
  • Žinoma, - vandens :)
  • Bulvių (pagal skonį ir pageidavimą)
  • Morkos/-ų (kelių mažesnių arba vienos didesnės)
  • Svogūno
  • Gabalėlio sviesto
  • Džiovintų lauro lapų
  • Maždaug arbatinio šaukštelio druskos
  • 5-6 žirnelių pipirų
  • Ir, didžiausia paslaptis, - obuolių sultyse marinuotų burokėlių. Galite rasti ir parduotuvėje.
  • Grietinės. Pagardinti.









Pirmiausia užkaičiame vandenį. Kai šis užverda - dedame mėsą, lauro lapus, pipirus. 


Išvirusią mėsą išgriebiame iš vandens (jai išvirti reikės maždaug 20-ies minučių).

Į sultinį dedame kubeliais pjaustytas bulves. Jas suvertę kaitiname keptuvę, kurioje lydome sviestą. Į jį suverčiame tarkuotas morkas, kurias pakepinę prie jų suberiame ir smulkintą svogūną. Pakepiname. Suverčiame į verdančias bulves. Po ~10-15 minučių nuo tada, kai suvertėme bulves, supilame burokėlius su VISU marinatu! (Čia ir yra svarbiausia dalis viso gardumo :)). Beriame druską. Gerai išmaišome.

Leidžiame viskam dar kartą užvirti, paverdame dar kelias minutes ir galime ragauti.

Berašant viską mintyse net ėmė kvepėti visi namai ir skonis burnoje tirpti pradėjo... :)












Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.

Ieškoti šiame dienoraštyje

Peržiūrų skaičius