Prisikaupė nemažai receptų... Kai kurie, turbūt, taip ir liks kažkur pasimetę tol, kol patiekalus vėl gaminsiu. O "išlikėlius" esu pasiryžusi atsisėdusi, "vienu ypu", surašyti ir pasidalinti su Jumis.
Ir grįžtu į eterį su pakankamai paprastu, bet kasdien vertingu patiekalu, - SRIUBA.
Tikrai skaniausiu būdu - anytos - ruošiama burokėlių sriuba. Anytos paslaptis išduosiu ir Jums... Tik niekam nesakykit! :)
- Mėsos, natūraliam sultiniui pagaminti, kuri po to labai gardžiai gali būti suvalgoma kartu su sriuba
- Žinoma, - vandens :)
- Bulvių (pagal skonį ir pageidavimą)
- Morkos/-ų (kelių mažesnių arba vienos didesnės)
- Svogūno
- Gabalėlio sviesto
- Džiovintų lauro lapų
- Maždaug arbatinio šaukštelio druskos
- 5-6 žirnelių pipirų
- Ir, didžiausia paslaptis, - obuolių sultyse marinuotų burokėlių. Galite rasti ir parduotuvėje.
- Grietinės. Pagardinti.
Pirmiausia užkaičiame vandenį. Kai šis užverda - dedame mėsą, lauro lapus, pipirus.
Išvirusią mėsą išgriebiame iš vandens (jai išvirti reikės maždaug 20-ies minučių).
Į sultinį dedame kubeliais pjaustytas bulves. Jas suvertę kaitiname keptuvę, kurioje lydome sviestą. Į jį suverčiame tarkuotas morkas, kurias pakepinę prie jų suberiame ir smulkintą svogūną. Pakepiname. Suverčiame į verdančias bulves. Po ~10-15 minučių nuo tada, kai suvertėme bulves, supilame burokėlius su VISU marinatu! (Čia ir yra svarbiausia dalis viso gardumo :)). Beriame druską. Gerai išmaišome.
Leidžiame viskam dar kartą užvirti, paverdame dar kelias minutes ir galime ragauti.
Berašant viską mintyse net ėmė kvepėti visi namai ir skonis burnoje tirpti pradėjo... :)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą
Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.