Prabudus ryte mąsčiau - kokį pusrytį paruošti - ir va taip susidėliojo šie tikrai gardūs blynai.
Imame:
- Pusę stiklinės avižinių dribsnių
- 200 gramų natūralaus jogurto
- Stiklinę rupių kvietinių miltų
- 2 kiaušinius
- 5 šaukštus cukraus (dėkite mažiau, jei žadate valgyti su uogiene. Jei vienus - toks cukraus kiekis bus pats tas)
- Nubrauktą arbatinį šaukštelį kepimo miltelių
- Aliejaus kepti (reikia tikrai nedaug, nes tokie blynai riebalus "geria" kur kas mažiau, nei paprasti).
Kiaušinių baltymus atskiriame nuo trynių. Į baltymus beriame šaukštą cukraus ir plakame iki standžių putų.
Trynius suverčiame į avižinius dribsnius ir jogurtą, čia pat beriame ir likusį cukrų. Viską gerai išmaišome (avižiniai dribsniai jau turėtų būti išbrinkę ir juos maišant - darytis košė).
Miltus išmaišome su kepimo milteliais, suverčiame į dribsnius. Viską išmaišome. Gauname minkomą tešlą, į kurią suverčiame plaktus baltymus, ir išmaišome.
Keptuvėje įkaitiname aliejų. Drėgnomis rankomis formuojame blynelius, kuriuos dedame į keptuvę, apkepame iš abiejų pusių.
Vat ir viskas :)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą
Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.