Sveikieji blyneliai

Receptas - blogo pavadinimo kaltininkas :)
Prabudus ryte mąsčiau - kokį pusrytį paruošti - ir va taip susidėliojo šie tikrai gardūs blynai.


Imame:
  • Pusę stiklinės avižinių dribsnių
  • 200 gramų natūralaus jogurto
  • Stiklinę rupių kvietinių miltų
  • 2 kiaušinius
  • 5 šaukštus cukraus (dėkite mažiau, jei žadate valgyti su uogiene. Jei vienus - toks cukraus kiekis bus pats tas)
  • Nubrauktą arbatinį šaukštelį kepimo miltelių
  • Aliejaus kepti (reikia tikrai nedaug, nes tokie blynai riebalus "geria" kur kas mažiau, nei paprasti).

Pirmiausiai avižinius dribsnius užpilame natūraliu jogurtu, išmaišome ir paliekame pastovėti. Neilgai - kol išsitrauksime iš šaldytuvo kiaušinius, atmatuosime miltus ir t.t.
Kiaušinių baltymus atskiriame nuo trynių. Į baltymus beriame šaukštą cukraus ir plakame iki standžių putų.
Trynius suverčiame į avižinius dribsnius ir jogurtą, čia pat beriame ir likusį cukrų. Viską gerai išmaišome (avižiniai dribsniai jau turėtų būti išbrinkę ir juos maišant - darytis košė).
Miltus išmaišome su kepimo milteliais, suverčiame į dribsnius. Viską išmaišome. Gauname minkomą tešlą, į kurią suverčiame plaktus baltymus, ir išmaišome.
Keptuvėje įkaitiname aliejų. Drėgnomis rankomis formuojame blynelius, kuriuos dedame į keptuvę, apkepame iš abiejų pusių.

Vat ir viskas :)


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.

Ieškoti šiame dienoraštyje

Peržiūrų skaičius