Kebabai

Pasinaudojau receptu (šį tą pakeičiau, tad metu ne nuorodą, o rašau ką ir kaip dariau pati:)), rastu kitame blog'e, ir na ką - likome maloniai nustebinti: jei būtų buvęs vykęs (pasitaikė tąsus ir kietokas) paplotys - sakytume, kad lygiai tokie pat, kaip "kebabinėse" :)


Sunaudojome:
  • 400 gramų vištienos
  • Druskos
  • Maltų aitriųjų paprikų
  • Aliejaus vištienai kepti
  • 1/3 ne per didžiausio kininio kopūsto
  • 2 pomidorus
  • 150 gramų natūralaus jogurto
  • 2 šaukštus majonezo
  • 3 nedideles česnako skilteles
  • Druskos
  • Nedidelę saujelę šviežių krapų
  • Tiek pat - šviežių petražolių
  • Didįjį lavašo lakštą (išėjo du dideli kebabai)

























Vištieną supjaustome kuo smulkiau ir sudedame į keptuvėje įkaitintus riebalus (kai vanduo, išsiskyręs iš mėsos, išgaravo, aliejaus dar truputį įpyliau). Kepiname, skrudiname vis pamaišydami. Baigiant kepti beriame druską bei maltą aitriąją papriką, gerai išmaišome.
Kopūstą ir pomidorą smulkiai supjaustome ir dubenyje pramaišome.
Į atskirą indą smlkiai sutriname česnaką, ant jo supilame natūralų jogurtą, beriame druskos, dedame ten pat majonezą ir nuplautus bei smulkiai sukapotus krapus ir petražoles.
Viename ištiesto lavašo šone (palikdami šiek tiek lavašo apačioje ir šone, nuo kurio pradėsime vynioti) dedame daržoves, ant jų - mėsą ir gausiai pilame padažą.
Vyniojame: Ant įdaro lenkiame apatinį lavašo kraštą (na, kad valagant įdaras nekristų), tada šoninį ir sukame tarsi kokį vyniotinį. Apačią dar užtvirtinau folija.
Paruoštus ir suvyniotus kebabus pašildžiau 120 laipsnių orkaitėje ~7 minutes.

Bloge, kuriame receptą radau, buvo patariame kebabus pašildyti sumuštinių kepyklėje, kitur esu skaičiusi - vaflinėje, tačiau nei vieno iš šių dviejų neturime!! :) Puikiai tiko ir orkaitė :)



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.

Ieškoti šiame dienoraštyje

Peržiūrų skaičius