Gali būti tiekiamas ir kaip pagrindinis patiekalas, pavyzdžiui - su virtomis bulvėmis, arba kaip garnyras, sakykime, prie gardaus kepsnio :)
Šiam patiekalui Jums reikės (kiekiai, ypač daržovių ir grybų, nėra itin svarbūs, svarbu kad jų, dar neapdorotų, būtų maždaug po lygiai):
- Geltonųjų šparaginių pupelių
- Žaliųjų šparaginių pupelių
- Pievagrybių
- Svogūno
- Vandens (tiek, kad "tik tik" apsemtų šparagines pupeles)
- Daržovių sultinio kubelio
- 250 gramų natūralaus jogurto
- 1,5 kaupino arbatinio šaukštelio krakmolo
- Vandens jam "išleisti"
Užkaičiame vandenį, su į jį įmestu sultinio kubeliu.
Dorojame visas šparagines pupeles: nuplauname ir nupjaustome galus. Suverčiame jas į verdantį vandenį.
Imamės grybų: plauname, pjaustome ne itin smulkiais gabalėliais (vidutinio dydžio pievagrybį raikiau į 5-6 dalis). Suverčiame į jau pasitroškinusias pupeles, pamaišome ir uždengtame puode troškiname kelias minutes.
Kai grybai kiek sukrinta - padidiname ugnį ir, nudengę, vis maišydami, verdame geras 5-7 minutes, kad dalis skysčio nugaruotų.
Tuo metu galima nulupti, nuplauti ir pusžiedžiais supjaustyti svogūną, pasiruošti natūralų jogurtą.
"Išleidžiame" krakmolą: Pilame į puodelį maždaug 150 ml vandens ir suberiame ten krakrmolą, intensyviai kelias sekundes pamaišome, kol jausis, jog jis jau ištirpo. Pilame, toliau nuolat maišydami, kad nesustengtų, į puodą su daržovėmis ir grybais (ugnį vėl primažinę). Maišome, kol jausime, kad baigė stengti ir masė nusistovėjo.
Suverčiame jogurtą, sudedame pjaustytus svogūnus, išmaišome ir uždengtame puode, vis pamaišydami, dar kelias minutes patroškiname.
Vualia - galima skanauti :)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą
Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.