Keksas su varške

Jau vien maišant tešlą norėjosi ją suvalgyti.
O apie aromatą namuose jį bekepant ir iškepus - net nepradėsiu Jums čia pasakoti :) Nors gal derėtų? Kad dar labiau šio skanėsto užsimanytumėte :)


 Paimame:
  • 150 gramų svieso
  • 250 gramų varškės (naudojau birią, tokia kepiniuose ji man daug labiau patinka)
  • Stiklinę cukraus
  • 1,5 arbatinio šaukštelio vanilinio cukraus
  • 4 kiaušinius
  • 2 stiklines miltų
  • Arbatinį šaukštelį kepimo miltelių

Sviestą išlydome garų vonelėje.
Į dar šiltą sviesto lydinį suverčiame varškę ir kruopščiai šaukštu ištriname (kad neliktų stambių gumulėlių).
Suverčiame cukrų ir vanilinį cukrų. Vėl gerai išmaišome.
Įmušame kiaušinius ir VĖL išmaišome :)
Beriame miltus, išmaišytus su kepimo milteliais ir maišome kiek atsargiau, nei tai darėme prieš tai, stengdamiesi sukti vis į vieną ir tą pačią pusę.
Šauname į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepame ~50 minučių (jei forma aukšta, na, skirta tikram keksui, gali prireikti ir valandos).


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.

Ieškoti šiame dienoraštyje

Peržiūrų skaičius