Bulves taip kepiau pirmą kartą ir, na ką aš galiu pasakyti, - PASAKIŠKAS skonis. Sakyčiau, netgi labai primena lauže keptas.
Tikrai labai rekomenduoju!
Aš sunaudojau:
- 7 nei dideles, nei mažas šviežias, neskustas bulves
- ~ 2 šaukštus aliejus
- Druskos
- 80 gramų smulkiai tarkuoto kietojo sūrio
Orkaitę įjungiame, kad įkaistų iki 200 laipsnių.

Aliejų išmaišome su druska.
Aliejaus mišiniu padengiame bulvių išorę (sėmiau po ~pusę šaukštelio aliejaus, pyliau ant bulvės ir ranka ištryniau, kad pasidengtų visa bulvė), dedame ant kepimo popieriumi ar folija išklotos skardos ir šauname į orkaitę (mano turimoms vidutinio dydžio bulvėms prireikė 50-ies minučių).
Iškepusias bulves ištraukiame iš orkaitės, išpjauname jų vidurį, o kiaurymes užpildome sūriu (nebijokite grūsti, kadangi kepant sūris lydysis ir sukris). Ir šauname dar 10-iai minučių orkaitę.
Sūris išsilydo, kiek apskrunda ir VISKAS - ragaujame su salotomis ar kuo tik norisi :)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą
Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.